Bio

Arie Kok, geboren in 1968 en sinds 1 september 2012 zelfstandige als auteur, uitgever en adviseur voor journalistiek en boekenvak.

In 2013 verscheen bij Uitgeverij Mozaïek mijn debuutroman Morie, in 2015 gevolgd door de novelle Nachtmotet en in 2018 door de roman Zoete zee. 

Vanuit mijn bedrijf werk ik voor uitgevers (acquisitie, redactie, uitgever), schrijf ik voor diverse media, produceer ik tijdschriften en ben ik actief als schrijfcoach. Ik geef lezingen en workshops op het gebied van literair lezen en schrijven en over de onderwerpen waar ik boeken over geschreven heb. In 2016 heb ik samen met Beppie de Rooy Schrijfschool Karakter opgezet. Ons paradepaardje is de Masterclass Literair Schrijven.

Van 2000 tot 2012 heb ik bij de Evangelische Omroep gewerkt, achtereenvolgens als Hoofd Internet en Hoofdredacteur Visie. Van 2014 tot 2016 was ik hoofdredacteur van De Nieuwe Koers. Voordat ik de overstap naar de media maakte, heb ik tien jaar als ICT-consultant in het bedrijfsleven gewerkt. Die ervaring komt goed van pas nu de digitalisering in de uitgeverij doorzet.

Verder ben ik voorzitter van het Christelijk Literair Overleg, tenor en voorzitter in het Sint Joriskamerkoor in Amersfoort, filmliefhebber, wielerliefhebber, wandelaar, fietser en echtgenoot van Jolien van Esterik en vader van drie dochters.

Ik ben geboren in Elst aan de Utrechtse Heuvelrug. Na 20 jaar Veluwse invloed (Nijkerk) terechtgekomen in Utrecht. Inmiddels al weer sinds 2005 met veel plezier inwoner van Vinexwijk Vathorst in Amersfoort. Als ik de wijk uit fiets, rijd ik zo de Arkemheenpolder of landgoed Hoevelaken in. Prachtige natuurgebieden om tot rust en bezinning te komen. Mijn kantoor zit aan de Zuidsingel, een van de mooiste grachten van de oude binnenstad van Amersfoort. In die afwisseling van rust in de natuur en de dynamiek van de stad ben ik op mijn best.

In de media:

Een Reactie op “Bio

  1. Boker Tov Arie Kok
    Ik wens je veel mazzeltov
    En veel respons op je publcaties

    Lailatov