Bio

Arie Kok, geboren in 1968 en sinds 1 september 2012 zelfstandige als auteur, journalist, uitgever en adviseur voor journalistiek en boekenvak.

In 2013 verscheen bij Uitgeverij Mozaïek mijn debuutroman Morie, in 2015 gevolgd door de novelle Nachtmotet en in 2018 door de roman Zoete zee. In 2020 schrijf ik het Actieboek voor de Week van het Christelijke Boek: Brood en stenen.

Van 2000 tot 2012 heb ik bij de Publieke Omroep gewerkt, achtereenvolgens als Hoofd Internet en Hoofdredacteur. Van 2014 tot 2016 was ik hoofdredacteur van het opinieblad De Nieuwe Koers. Voordat ik de overstap naar de media maakte, heb ik tien jaar als ICT-consultant in het bedrijfsleven gewerkt.

Naast mijn werk ben ik voorzitter van het Christelijk Literair Overleg, tenor en voorzitter van het Sint Joriskamerkoor in Amersfoort, filmliefhebber, wielerliefhebber, wandelaar. Ik ben getrouwd en vader van drie dochters.

Ik ben geboren in Elst aan de Utrechtse Heuvelrug. Na 20 jaar Veluwse invloed (Nijkerk) terechtgekomen in Utrecht. Inmiddels al weer sinds 2005 met veel plezier inwoner van Vinexwijk Vathorst in Amersfoort. Als ik de wijk uit fiets, rijd ik zo de Arkemheenpolder of landgoed Hoevelaken in. Prachtige natuurgebieden om tot rust en bezinning te komen. Mijn kantoor is gevestigd in het OLV ter Eemklooster, op de Amersfoortse berg. Om er te komen fiets ik dwars door de stad, een afwisseling waar ik me prettig bij voel.

In de media:

Nederland Amersfoort Arie Kok uitgever 8-3-2019 foto Jaco Klamer

Nederland Amersfoort Arie Kok uitgever 8-3-2019 foto Jaco Klamer

Een Reactie op “Bio

  1. Boker Tov Arie Kok
    Ik wens je veel mazzeltov
    En veel respons op je publcaties

    Lailatov